Oldal kiválasztása

Érdekes volt átgondolom a kezdeteket, visszagondolni arra az időre, az akkori önmagamra, amikor belefogtam 2013-ban a VA tevékenységbe. Arra jöttem rá, hogy szinte minden váratlanul, a tervezés teljes hiánya mentén történt, és csak úsztam az árral évekig. Szerencsémre az az ár igen erős sodrású volt, és vitt magával. De egy idő után kezdtem elveszni, célok nélkül nem tudtam, merre tartok…kezdett a vállalkozásom önállóvá cseperedni, és elhúzni mellettem, konkrétan lehagyott engem. Lehet, hogy ez most nem tűnik túl tragikusnak, de olyan érzés volt ebben az állapotban lenni, mintha nem tudnál vezetni, ám egy autóban a kormány előtt te ülsz, és az az autó már az autópályára hajtott fel, hogy fénysebességre kapcsoljon. Te pedig csak kapkodod a fejed, hogy hogy kéne kordában tartani a lóerőket és az irányt. Nos, hoztam neked 4 tippet a tudatos, irányított vállalkozás elindításához.

 

Mi csinálnék másképp, ha most kezdeném a virtuális asszisztens vállalkozásomat?

 

1. Megtanulnék kitűzni célokat.

Nagyon fontos pont, ezért is az első, amivel kezdenék. Mindig legyen egy célod, ami felé tartasz. Nem kell tengernyi célt megfogalmazni, ne is ess a habzsolás csapdájába, mert könnyen belefulladhatsz menet közben. Tehát nem kell sokat, csak egy célt meghatározni, de azt a szemed előtt tartani, hogy ne felejtsd el, miért is csinálod, mit akarsz a vállalkozásoddal elérni.

A cél meghatározása után tűzd ki az ahhoz szükséges lépéseket heti, havi, negyedéves, éves szinten. Ehhez nagyon sok segítséget találsz a neten, bátran kísérletezz. A legjobb, ha találsz egy társat, aki számonkéri rajtad a haladásodat bizonyos időközönként.

Nem tudod, hogy milyen a jó cél, és hogy kell felállítani belőle egy olyan stratégiát, amely az egész évre kitart és motivál? Kérj tőlem egy konzultációt, és mindent a helyére teszünk benned! Jelentkezz online konzultációra az alábbi e-mail címen: andrea@aktivvirtualisasszisztens.hu 

A jelentkezésedet követően kiküldök neked egy kérdőívet, melynek kitöltése után a megbeszélt időpontban megtartjuk a konzultációt. 60 perc 15.000Ft .

 

2. Keresnék egy mentort.

Ez azért fontos, mert egy vezetett fejlődés sokkal könnyebb, mintha saját magad találnád ki a következő lépéseket, újításokat, fejlesztéseket, bármit, ami a vállalkozásod fejlődését szolgálja.

De ki a jó mentor? A jó mentor már ott tart üzletileg, ahova te el akarsz jutni. Azt az életet éli a vállalkozása által, ami felé te is igyekszel. Már sikerrel vette az előtted álló akadályokat, végigment azon az úton, amire te most készülsz rálépni. A jó mentor emberileg is épít, nem irigy, önzetlen és nincs “konkurenciafétise” – haha, ez jó szó, de azt akartam vele tükrözni, hogy nincs meg az a féltékenység, magának akarás, amivel teljesen elzárja a tudását, tapasztalatát a szakmában. Tehát jól ki kell választanod. Ezután keresd meg őt, hogy vállalná-e a mentorálásodat, majd beszéljétek meg a részleteket.

Fontos, hogy abban nyújtson neked segítséget, amiben valóban szükséged van, ha szakmai, akkor nézz körül a szakmán belül, ha az emberi, az önismereti oldalad szorul segítségre, akkor arra a területre koncentrálj. De lehet “all-in-one” is keresni. A lényeg, hogy jól együtt tudjatok működni, és ne rivalizálás legyen a vége.

Ha úgy érzed, hogy ez lenne számodra a tökéletes megoldás, hogy végre elindulj a vállalkozásoddal, csatlakozz az AVA Mentorprogramomhoz.

Tovább a mentorprogram részleteihez és a jelentkezéshez >>

Lukáts Andrea Virtuális Asszisztens

3. Azonnal elkezdenék cselekedni.

Ha már megvan a célod, akkor nincs mire várni. Ha minden feltétel adott (jogi, adózási, idő, terv), akkor tedd meg az első lépést. Könnyű halogatni a kezdést, hiszen eddig is enélkül éltél, nincs hiányérzeted, illetve igazából a változás energiamozgósítás, és az bizony fárasztó az elején. De cselekvés nélkül nem indul be semmi, tehát fordítsd el az indítókulcsot, és tedd magad 1-es sebességfokozatba, lépj azonnal a gázra!

Ne gyűjts elméleti tudást, ne halmozd az ismereteket, mert azok csak az állandóságot biztosítják számodra, nem a haladást. A haladás a gyakorlatban van, tehát próbáld ki az elméleteket a gyakorlatban.


Érdekel a virtuális asszisztencia, de nem tudod, hogy ezt hogyan is tudnád átültetni a gyakorlatba?

Jelentkezz a Hogyan indulj el a virtuális asszisztens üzleteddel? online alapozó tréningemre, ahol mindenre választ kapsz, sőt! 100%-os gyakorlati tudást és működő technikákat a virtuális asszisztens vállalkozásod beindításához!

Extrákkal, bónuszokkal!

Tovább a tréning részleteihez és a jelentkezéshez >>

Lukáts Andrea Virtuális Asszisztens mentorprogram


4. Nem akarnám egyedül megváltani a világot.

Ne ess abba a hibába, hogy nem nyitsz a szakmai kollégáid felé, nehogy elvegyék az ötletedet. Ne akard egyedül megváltani a világot, mert el fogsz szigetelődni, méghozzá nagyon könnyen és gyorsan. Keresd azoknak a társaságát, akik építenek téged emberileg, üzletileg. Keress olyan csoportokat, közösségeket, ahol jól érzed magad, ahol nem kell titkolóznod, megvédened magad a támadóktól. Keress olyan kollégákat, akikkel őszintén tudsz beszélni a szakma nehézségeiről, akadályairól és tapasztalatot tudtok cserélni egymással.

Ennél nincs jobb! Az ember egyik alapvető életöröme valahova tartozni, egy közösség tagjává válni, ahol fontos a szavad, figyelnek rád, és támogatnak. Remélem azt már említenem sem kell, hogy te ugyanilyen hozzáállással állj a közösség más tagjai szolgálatába. A közösség, ahova tartozol, nagyban meghatároz téged is.

Ha egy támogató, megvalósító közösségre vágysz, ahol együtt gondolkodhatsz másokkal, gyere, és csatlakozz az AVA Univerzum Megvalósítás csoportjához

 

Felkeltette érdeklődésedet a virtuális asszisztenskedés?

ISMERD MEG AZT A 7 LÉPÉST, AMI ELINDÍT EGY SIKERES VIRTUÁLIS ASSZISZTENS VÁLLALKOZÁS LÉTREHOZÁSÁBAN.

TÖLTSD LE AZ INGYENES „HOGYAN VÁLHATSZ A LEGGYORSABBAN VIRTUÁLIS ASSZISZTENS VÁLLALKOZÓVÁ” ÚTMUTATÓT ÉS KÉSZÜLJ FEL A VÁLLALKOZÓI ÉLETRE!

 

Tovább az INGYENES útmutatóhoz >>

Ingyenesen letölthető virtuális asszisztens útmutató - Lukáts Andrea AVA Aktív Virtuális Asszisztens

A cikk írója Lukáts Andrea – Az Adminisztrátor Virtuális Asszisztens vezetője, az AVA-Aktív Virtuális Asszisztens képzési rendszer alapítója, szakmai vezetője. 2013-ban kezdtem el itthon, Magyarországon Virtuális Asszisztensként tevékenykedni. Azóta is egyre sikeresebb VA vállalkozásomat vezetem, melynek keretén belül 2018-ban már csapattagjaimmal együtt egyre több bátor vállalkozónak segítjük mindennapi munkáját. Célom, hogy a magyarországi leendő vagy kezdő VA-knak segítő kezet nyújtsak oktatóanyagaimmal, workshopjaimmal, írásaimmal és az évek során megszerzett tapasztalataim, tudásom átadásával. Legyél Te is AVA!