Oldal kiválasztása

Az idő…az a fránya dolog, amiből sosincs elég. Amiből mindenki többet és többet akarna. Amiről az embereknek a hiány, a pazarlás, a szorítás, a szabadság, a rohanás, a pénz jut elsőre az eszükbe.

 

Mi az idő?

Nem más, mint energia – mint minden a Földön. Igen fontos tényező, a rendelkezésünkre álló energiák összessége. Mi gazdálkodunk vele, felelősséggel kell használnunk. A földi életidőnk alatt törekednünk kell arra, hogy minőségi időt töltsünk itt.

Olyan, hogy idő, nem létezik. Az időt az emberek találták ki, jobban mondva az egységeket, hogy kialakítsanak egy bizonyos szabályrendszert, amihez igazodni tudunk. Mert az embereknek kellenek a szabályok.

 

Milyen nézőpontjaink vannak az időről?

“Csak 24 óra van” “Kéne még legalább 10 óra” “Nekem a 48 sem lenne elég, annyi dolgom van…” – talán neked sem ismeretlenek ezek a kijelentések.

Gondolkodjunk el azon, hogy mihez képest van kevés időnk? Nem az időnk kevés, hanem túl sok feladatot akarunk belesűríteni a napjainkba.

 

Hogyan válhatsz időzsonglőrré?

  1. Dobd ki a To Do listádat! – de tényleg! Napi 4-5 dolognál több elvégzendő feladatot ne tervezz be magadnak egy napra.
  2. Bagoly vs Pacsirta – vedd figyelembe a bioritmusod, ne erőltesd magadra a trendi szokásokat csak azért, mert azt írták a szakértők. Ehhez viszonyítva oszd el a napi teendőidet, a munkaidődet.
  3. Tarts munkaidőt otthon is – te határozod meg, te irányítod a munkaidődet, ha vállalkozó vagy. Fontos elemek, amiket tervezz be egy munkanapra: munkára fordított fókuszált idő, pihenőidő, feltöltődés, mozgás.
  4. Tervezés – tudd az öt éves-éves célod -> a havi célod -> a heti célod -> így tudni fogod a napit is. Tervezni mindig a nagytól visszafelé haladva lehet a legjobban. Tehát ha megvan az öt éves célod, akkor abból lebontva tudsz hatékonyan megtervezni akár már a holnapodat is.
  5. Ürítsd az elméd! Nem notesz! – írd be előre akár egy évre az ismétlődő rutinfeladatokat, így nem terheled az agyad azok megjegyzésével – és utána nem fogod a fejed a falba verni, hogy már megint elfelejtetted átutalni a kata adót, járulékot, stb.
  6. Priorizálj – Aranyat érő kérdés: “Mi az az egyetlen dolog, amit ma meg kell tennem a célom elérése érdekében, és amit ha megteszek, minden más könnyebbé, vagy feleslegessé válik?” Csak tedd fel magadnak a reggeli kávéd kortyolgatása közben ezt a kérdést, és gondold végig az aznapi, heti célodat. Mire odaülsz a géped elé, tudni fogod, mi a legfontosabb feladatod aznap.

 

Időpazarlás

Mivel tudod elpazarolni azt a rövidke produktív időt is, ami a rendelkezésedre áll? A céltalansággal. 

Ha nem tudod merre tartasz, nem tudod, mit kell megtenned azért, hogy elérj oda.

Ha nem tudod, mit kell megtenned, akkor nem leszel ura az idődnek. És akkor megtörténik az idő fekete lyuk effektusa: a facebook, az instagram beszippant, csak úgy falja a perceket, üveges tekinteted nem bírod levenni a monitorról. Tudod, hogy csapdába estél? A közösségi médiának egy célja van veled: ott tartani a képernyő előtt minél tovább! És csatt – már rád is záródott az aranykalitka ajtaja.

Egy klasszikus időpazarló tevékenység még mindig a túlhájpolt multitasking. Ide-oda váltogatsz, kattintgatsz, kapcsolsz agyban. Ez az egyik leghatékonytalanabb munkamorál, amit ember csak képes volt kitalálni. 🙂

AVA Tippem számodra: dolgozd ki az élethelyzeted, emberi tulajdonságod alapján a saját időmenedzsmentedet. Ha tisztában vagy azzal, hogy számodra mi és mikor működik, akkor kezdhetsz el utánanézni a különböző technikáknak, módoknak. Ne feledd, az első lépés mindig saját magad feltérképezése!

 

Felkeltette érdeklődésedet a virtuális asszisztenskedés?

ISMERD MEG AZT A 7 LÉPÉST, AMI ELINDÍT EGY SIKERES VIRTUÁLIS ASSZISZTENS VÁLLALKOZÁS LÉTREHOZÁSÁBAN.

TÖLTSD LE AZ INGYENES „HOGYAN VÁLHATSZ A LEGGYORSABBAN VIRTUÁLIS ASSZISZTENS VÁLLALKOZÓVÁ” ÚTMUTATÓT ÉS KÉSZÜLJ FEL A VÁLLALKOZÓI ÉLETRE!

 

Tovább az INGYENES útmutatóhoz >>

Ingyenesen letölthető virtuális asszisztens útmutató - Lukáts Andrea AVA Aktív Virtuális Asszisztens

A Nagy Va-Boom – Hogyan teremts magadnak átlagon felüli egzisztenciát Aktív Virtuális Asszisztensként

A cikk írója Lukáts Andrea – Az Adminisztrátor Virtuális Asszisztens vezetője, az AVA-Aktív Virtuális Asszisztens képzési rendszer alapítója, szakmai vezetője. 2013-ban kezdtem el itthon, Magyarországon Virtuális Asszisztensként tevékenykedni. Azóta is egyre sikeresebb VA vállalkozásomat vezetem, melynek keretén belül 2018-ban már csapattagjaimmal együtt egyre több bátor vállalkozónak segítjük mindennapi munkáját. Célom, hogy a magyarországi leendő vagy kezdő VA-knak segítő kezet nyújtsak oktatóanyagaimmal, workshopjaimmal, írásaimmal és az évek során megszerzett tapasztalataim, tudásom átadásával. Legyél Te is AVA!