Oldal kiválasztása

Miért? Azért, mert a vállalkozásod, főleg az indulás pillanatában még Te magad vagy! Ha termékeket értékesítesz, vagy szolgáltatást nyújtasz, akkor is belőled indul ki, fejlődik ki.

Tegyük fel, hogy alkalmazott voltál és felismerted, hogy nem neked való ez az életforma. Rendelkezel már valamennyi önismerettel, érzed, hogy nem vagy már jól, talán régóta. Nem vagy a helyeden, nem vagy önmagad! Egy nap minden bátorságodat összeszeded és kimondod, először magadnak! Ez így nem mehet tovább!

 

 • Mindig is szerettél volna embereken segíteni?
 • Vagy saját készítésű tárgyakat értékesíteni?
 • Virtuális asszisztens lenni? 🙂

 

Bármibe is fogsz a vállalkozásod annyira lesz sikeres hosszú távon, amennyire fejleszted magadat!

Ezt két irányban tudod megtenni:

 1. Szakmai továbbképzések, kiegészítő képzések, amik megkönnyítik a munkádat! Minden ide tartozik, ami a vállalkozásod működéséhez jól jön. Például: nyelvtanfolyam, ha külföldiekkel is szeretnél majd dolgozni.
 1. Személyiségfejlesztés/ Önfejlesztés: A személyiséged fejlesztése, vagyis a már meglevő önismereted, vagy annak hiánya, kihat az egész életedre, annak minden terültére!
 • Legyen szó párkapcsolatról, vagy annak hiányáról.
 • Szülőkkel, testvérekkel való kapcsolatról.
 • És nem utolsó sorban a munkádra!

 

Tegyük fel, hogy megvan az ötleted és elkezdesz vállalkozni.

Bátor voltál és belevágtál, mertél változtatni! Leküzdötted már a kezdeti félelmeidet, illetve akkor is belevágtál, amikor féltél! Azaz azzal együtt elkezdted, hogy féltél! Ez az igazi bátorság!

A kezdeti lelkesedést hamar eluralhatják a félelmeid!

Egy alkalommal Bécsbe utaztam egy megbeszélésre. Először szárnyaltam a boldogságtól, majd az indulás hajnalán kicsit féltem. Sötét volt és hideg, várakoztam a buszra.

A következő kérdések jelentek meg a gondolataimban:

Biztos, hogy kell ez nekem? Minek akarom elhagyni a komfortos komfortzónámat? Már megint, miért?  Miért nem maradok otthon és kész?

Persze tudtam, hogy az újtól való félelem, normális reakciója a testemnek és a lelkemnek és a jól ismert módszerekkel pillanatok alatt elengedtem a félelmeimet.

Aminek helyét aztán jó érzésű izgatottság vette át.

Ehhez azonban az kellett, hogy ismerjem magamat és a működésemet illetve a módszert, amivel gyorsan és hatékonyan tudok haladni a következő kitűzött célom felé.

Tehát, amikor a kezdeti lelkesedés alábbhagy és kétségségek merülnek fel benned, magaddal kapcsolatban, akkor a vállalkozásod is elakad:

Ez úgy mutatkozik meg, hogy például:

 • nem jönnek új ügyfelek, vásárlók
 • nem érkeznek meg a díjak az ügyfelektől, nem fizetik ki a megrendeléseidet
 • a vállalkozásodat bővítenéd, de mindig közbe jön valamit, látszólag külső tényező, ami megakadályozza ezt

 

Mit tehetsz ilyenkor?

Segítő foglakozású vállalkozóként, theta healing konzulensként is azt javaslom, nézz a dolgok mélyére!

A következőképpen teheted ezt meg:

 • önállóan: olvass önismereti könyveket! pl: F Várkonyi Zsuzsa: Tanulom magam, Louise L Hay: Éld az életed! (a legtöbb önismereti könyv hangos könyvként is megtalálható a youtube-on is)
 • külső segítséggel: keress jó mentort, aki a váltakozásodban tud segíteni, és keress jó segítő foglalkozású szakembert, aki a személyiséged fejlődésében segíteni tud!

 

Mi történik a vállalkozásoddal, ha fejlődsz?

 • Ha Te jól vagy, és fejlődsz a vállalkozásod is fejlődni fog! Annyi munkád lesz, hogy azon kell gondolkodnod, hogy hogyan tudsz egy magasabb szintre lépni, együttműködő partnereket keresni, folyamatokat automatizálni, bővíteni.
 • Hiteles, megbízható és ismert leszel a szakmádban! Ami hosszú távon újabb ügyfeleket, megrendelőket jelent!
 • Mivel sok a munkád, és még élvezed is, azt gondolhatod nem is lehetne ennél jobb! De igen, sok lesz a bevételed, bőségben fogsz élni!
 • Összességében boldogabb, kiegyensúlyozottabb lesz az életed!

 

Amint már megállapítottuk, a vállalkozásod Te magad vagy!

Természetesen nem kell állandóan fejlődni, és nem is lehet! Vannak időszakok, amikor minden működik a maga útján és van, amikor túlnő Téged a vállalkozásod. Amikor túl sok a megrendelés, és elérted a határaidat. Amikor kiaknáztál minden lehetőséget.

Ilyenkor vagy eluralkodik rajtad a félelem, vagy feltárod a félelmeid okát és új tervet készítesz. Módosítod, igazítod az eddigieket az új helyzethez.

Mindegy, hogy mikor kezdesz bele a vállalkozásodba, mert az pont úgy fog működni, ahol éppen Te tartasz az életutadon, a tudatossági szinteden.

DE, a lényeg, hogy legyél éber, figyelj, hogy mi működik és mi nem. Ami nem teljesen jól működik, azt érdemes közelebbről megvizsgálni és fejleszteni. Ha figyelsz magadra, az érzéseidre, akkor mindig tudni fogod, hogy mikor jött el a változtatás ideje. A komfortzónádat át kell lépni sokszor. De miután a félelmeket megértetted, feloldottad, elengedted a jutalmad az lesz, hogy

 • büszke leszel magadra
 • magabiztosabb leszel
 • kiegyensúlyozott és elégedett, boldog

Azt is észrevettem, hogy talán a legelső lépés megtétele a legnehezebb. Mert utána már az első kis sikerek is motiválni fognak arra, hogy tovább lépj! Hogy haladj a céljaid felé!

A cikk írója Hartdégen-Kincses Veronika, stresszoldó specialista, Theta-Healing konzulens. Ha többet szeretnél tudni Veronikáról, ide kattintva megteheted.

 

Haladni akarsz a céljaid felé, de nem tudod, hogy ezt hogyan is tudnád átültetni a gyakorlatba?

Felkeltette érdeklődésedet a virtuális asszisztenskedés?

ISMERD MEG AZT A 7 LÉPÉST, AMI ELINDÍT EGY SIKERES VIRTUÁLIS ASSZISZTENS VÁLLALKOZÁS LÉTREHOZÁSÁBAN.

TÖLTSD LE AZ INGYENES „HOGYAN VÁLHATSZ A LEGGYORSABBAN VIRTUÁLIS ASSZISZTENS VÁLLALKOZÓVÁ” ÚTMUTATÓT ÉS KÉSZÜLJ FEL A VÁLLALKOZÓI ÉLETRE!

 

Tovább az INGYENES útmutatóhoz >>

Ingyenesen letölthető virtuális asszisztens útmutató - Lukáts Andrea AVA Aktív Virtuális Asszisztens