Oldal kiválasztása

Kincses Bernadett az AVA Virtuális Asszisztens Mentorprogram 2020-as téli turnusának egyik mentoráltja volt. A program óta egyre sikeresebb üzleti és magánéletet él, szabadon, helyfüggetlenül. Virtuális asszisztensként bárhonnan dolgozhat, akár végig is kísérheti férjét egy országos körúton, vagy kisfiával beiktathat egy kellemes délutáni kiruccanást bevételkiesés nélkül.

Berni megosztja velünk élményeit a mentorprogamról. Olvassátok szeretettel!

Miért választottad az AVA Virtuális Asszisztens Mentorprogramot?

Régóta gondolkoztam azon, hogy milyen jó lenne, valami olyan otthoni tevékenységet végezni, ami mögött valós munka van. Asszisztensi-, kereskedelmi-, logisztikai tapasztalattal nem voltam biztos benne, hogy mi is lehetne az, amit én is tudnék home-office-ban végezni. Amint hallottam a virtuális asszisztenciáról, azt is tudtam, hogy én ezt szeretném, de nagyon nem mindegy, hogy kitől is kapom meg az alapokat.

Egy jó mentor szárnyakat adhat, de ugyanúgy el is tántoríthat, ha nem a nekünk megfelelő személyt találjuk meg. Andit a nővérem javasolta, az ő véleményében maximálisan megbízok, ezért nem volt kérdés, hogy az AVA mentorprogramba jelentkezem.

Mi volt a döntő érv mellette?

Kicsit kutakodtam a témában, és megvásároltam az E-book-ot. Ez a könyv rengeteg hasznos információt és gyakorlati tudást adott. Olyan kérdésekre kaptam választ, ami szerintem mindenkit érdekel:

  • Mennyire van kereslet erre a szakmára?
  • Ki lehet a célcsoport?
  • Meg lehet- e élni belőle?

Ezek számomra fontos tényezők voltak, de nem csak ezekre a kérdésekre kaptam választ, sokkal többet is adott ez a könyv. Iránymutatást, és segítséget abban, hogy merre érdemes indulni, ha nem csak egy virtuális asszisztens szeretnél lenni a sok közül, hanem olyan asszisztens, aki mindezt profi módon végzi. A könyv után csatlakoztam Andi facebook csoportjához, részt vettem az egy napos Hogyan indulj el virtuális asszisztens vállalkozásoddal? c. workshopon és már ott elhatároztam, hogy a következő mentorprogramban szeretnék ott lenni.

 

Mennyi ideig gondolkodtál, hogy jelentkezel?  

Nem sokáig 🙂

Gyakorlatilag a workshop első 10 perce után úgy éreztem, hogy igen, ezért jöttem és a következő kérdés már csak az volt, hogy remélem beférek a létszámba. Hogy miért gondoltam így?

Andi személye volt a döntő, mert hiteles, szakmai alapokat vázolt fel nekünk már az alatt az egy nap alatt is, így úgy voltam vele, hogyha egy nap alatt ennyit haladunk, akkor 3 hónapos egyéni konzultációk alatt a vállalkozásom indítását is biztosan el tudom érni.

Milyen életszakaszban voltál mielőtt döntöttél?

Kisgyermekes anyaként, egy közeli középvállalkozásnál dolgoztam, ami egyrészt jó volt, mert az utazással töltött idő elenyésző volt, viszont a család-munka-énidő hármasában sokszor úgy éreztem, hogy a munka viszi el a 90 % -ot és a többi pedig édes kevés. Az igazán fontos dolgokra, pedig nem marad annyi időm, amennyit szerettem volna.

 

Milyen volt az AVA Virtuális Asszisztens Mentorprogram?

3 nagyon intenzív hónap volt :).

Tudni kell rólam, hogy nagyon korán fel tudok kelni, de úgy „működök” jól, ha este 10 -11 között azért már megtalálom az ágyam. A mentorprogram alatt sokszor éjjel is fent voltam, tanultam és dolgoztam. Ez azonban cseppet sem volt megerőltető, mert olyan valamivel foglalkozhattam, ami feltöltött. Nem elvitte az energiát, hanem termelte. A nulla pontról eljutottam oda, hogy lett egy weboldalam, vállalkozásom és ügyfeleim :).

Azt gondolom, hogy életem egyik legjobb döntése és befektetése lett végül ez a 3 hónap.

AVA Virtuális Asszisztens Mentorprogram mentorált vélemény Kincses Bernadett

Miben változott meg az életed, a mindennapjaid az AVA Virtuális Asszisztens Mentorprogram óta?

Az életem teljesen megváltozott, természetesen jó irányba. A családunk kissé hektikus életet él, mert a férjem zenész, ezért a fellépéseihez kellett alkalmazkodnunk, így sokszor előfordult az, hogy heteken keresztül alig láttuk egymást. A rugalmas munkaidő megadta számunkra azt, hogy többet lehessünk együtt és akár az egész család mehet együtt bármerre az országban, mert most már az én munkám sem helyhez kötött. Nem tudom szavakkal leírni, hogy ez mit jelent.

 

Hogy érzed, milyen fejlődésen mentél keresztül?

Kezdő vállalkozóként sokszor elbizonytalanodtam, hogy ez az út tényleg nekem való-e. Elég jó vagyok- e? Az önbizalomfejlesztés és magabiztosság növelése fontos feltétele ennek a pályának és úgy érzem jól is haladtam ebben.

 

Mit mondanál annak, aki most gondolkozik, hogy jelentkezzen?

Azt mondanám, hogy ne gondolkozzon tovább. Andinál korlátozottak a helyek, mert Ő tényleg maximálisan azokra a személyekre fókuszál, akik részt vesznek a mentorprogramban. Ha most nem tudsz részt venni a programban, akkor lehet, hogy hónapok múlva lesz ilyen lehetőség legközelebb.

Nem tömeges oktatásról van szó, itt az a lényeg, hogy Te miben vagy jó és Andi segítségével kihozhatod magadból és a vállalkozásodból is a legtöbbet. Jó hangulatú, hatékony konzultációkon vehetsz részt, piacképes szakmát kaphatsz a kezedbe, ha megfogadod Andi tanácsait.

Alaszticsné Kincses Bernadett virtuális asszisztens mentorprogram AVA

Hogy telt az első szabadúszó nyarad?

Kicsit furcsa volt, hogy nem kell kollégákkal egyeztetni a szabadságok miatt. Több kisebb nyaralást is sikerült beiktatni, úgy, hogy az ügyfeleim ezt meg sem érezték. Ha tudtam, hogy menni szeretnénk valahova, akkor kicsit előre dolgoztam, jobban tömbösítettem a feladataimat. A kisebb nyaralások mellett az egész nyár egészen más volt. Korán dolgoztam, amikor még nem volt hőség és délután fele, a nagy melegben pedig akár egy kis fürdőzést is be lehetett iktatni. Nem panaszkodom, szuper nyár volt.

Mik a terveid?

Elég sok minden kavarog még bennem most. Az első fontos dolog és terv az pontosan a tervezés lesz :). A legfontosabb továbbra is az, hogy a munkám segítségével továbbra is megkönnyítsem a vállalkozók életét és felszabadult idejüket a saját vállalkozásuk fejlesztésére tudják fordítani. Szeretnék én is fejlődni és tanulni, hogy pontosan milyen irányban, ezt kell még letisztáznom magamban, úgy érzem ez az ősz sem lesz unalmas.

 

Ha többet szeretnél tudni az AVA Virtuális Asszisztens Mentorprogramról, kattints ide egy korábbi blogcikkhez, ide pedig a weboldalhoz.

 

A cikk írója Kincses Bernadett, az Asszisztenspont virtuális asszisztencia alapítója. “A minőségi munka biztosítása üzleti partnereim számára a küldetésem. Mikro- és kisvállalkozók számára nyújtok adminisztrációs segítséget: többek között az ügyfélkommunikáció, webshopkezelés és általános asszisztencia területén. Célom, hogy a közreműködésemmel a felszabadult idejüket és energiájukat saját vállalkozásuk fejlődésére fordíthassák. Mottóm: siker karnyújtásnyira, vagyis ez a szolgáltatás mindenki számára elérhető a mai online világban, egy olyan biztos befektetés, ami hamar megtérül.Tudom, hogy a cégek számára az önállóan gondolkodó, döntésképes személyek alkalmazása kulcsfontosságú.” Ahol felkeresheted Bernit: weboldal: asszisztenspont.hu E-mail: info@asszisztenspont.hu

 

Ha úgy érzed, hogy ez lenne számodra a tökéletes megoldás, hogy végre elindulj a vállalkozásoddal, csatlakozz az

AVA Mentorprogramomhoz:

(Kattints a képre a részletekért)