Oldal kiválasztása

 

Kószóné Papp Ildikó vagyok, ebben a kis történetben szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat, amit, mint kezdő Virtuális Asszisztens átéltem.

 

Három hónappal ezelőtt még csak azt sem tudtam, hogy eszik vagy isszák a Virtuális Asszisztenciát. Mielőtt bele vágtam volna ebbe az egészbe elkezdtem bújni az internetet, hogy milyen munka az, amit itthonról tudnék csinálni. Első keresésem eredményére a Virtuális Asszisztens szót kaptam. Elkezdtem olvasgatni, a gépemen két nap múlva minden a Virtuális Asszisztensekről szólt. Azon vettem észre magam, hogy kettő hét alatt megálmodtam mindent, ami az induláshoz kell.

 

De itt jött a neheze, meg kellet valósítani! Mivel elbizonytalanodtam saját tudásomban úgy gondoltam elkezdek tanulni valamit, ami az asszisztenciával kapcsolatos. Sajnos nagyon meg kell válogatnia az embernek, hogy mire adja ki a pénzét, mert jelenleg a piacon nagyon nagy a kínálat és nem biztos, hogy azt kapjuk, amire számítunk.

Én is sok mindenre jelentkeztem, ami nem adta meg azt, ami az indulásomhoz kellett.

 

Ekkor találkoztam Lukáts Andrea Mentorprogramjával, amire jelentkeztem is. Mikor elkezdtük a közös munkát, akkor már tudtam, hogy ez a program az, amivel kezdenem kellett volna, mielőtt bármi mást tanulok. Rájöttem, hogy a meglévő tudásom is bőven elég lett volna a kezdéshez, csak a támogatás, az irányítás és az önzetlen tudás átadás hiányzott nekem, amit Andreától 100%-ban megkaptam. Jelenleg is tart a mentorprogram, ami alatt biztossá vált bennem, hogy ez a munka az, amit ezután csinálni szeretnék.

 

 

A program alatt kidolgoztam a saját szolgáltatáspalettámat egy házi feladat keretében és ezt alkalmazom is a vállalkozásomban. Megtanultam kezelni a félelmeimet és erősséggé formálni őket.

 

Mivel évekig adminisztrációs munkákat végeztem ezért ez a terület egy biztos pont volt, amire lehetett építeni az indulásom. Nem a mennyiség a lényeg a szolgáltatásaid listájában, hanem a minőség.

 

A Mentorom Lukáts Andrea egyik számomra nagyon nagy jelentőségű mondása:

„Ne feledd soha: A kész jobb, mint a tökéletes”.

A lényeg az, hogy amit meghirdetsz, azt biztosan tudd csinálni, később is ráérsz új szolgáltatásokat megtanulni, bevezetni. Az adminisztráció mellett én még az asszisztenciát és pénzügyi szolgáltatásokat is meghirdettem, mivel ezekben is dolgoztam már.

 

Mikor elindítottam a vállalkozásom nem mondtam el a környezetemben mindenkinek csak is olyan embereknek, akik révén vagy találhatok majd ügyfeleket vagy ők lehetnek a jövőbeli ügyfeleim. Nem a követőtábor nagysága a lényeg, hanem az, hogy aki követi az oldalad az tényleg a munkád iránt érdeklődjön. Volt, aki támogatott és volt, aki kinevetett és azt mondta, hogy biztos nem dolgozna velem.

 

 

Az első ügyfelem egy olyan vállalkozó lett, aki eleinte kinevetett és azt mondta, hogy soha nem dolgozna egy Virtuális Asszisztenssel. Még is megkért, hogy segítsek neki átláthatóbbá tenni a pénzügyeit. Most azon dolgozok, hogy bebizonyítsam számára, hogy van jövője a vállalkozásomnak.

 

Amit én mottómnak és célomnak tartok: „Nem az a lényeg, hogy ügyfeleim legyenek, hanem az, hogy ELÉGEDETT ÜGYFELEIM legyenek!” Az ügyfelek változnak, de az elégedett ügyfelek mindig visszatérnek.

 

Nem bántam meg, hogy ezt a munkát választottam, részese lehetek egy olyan közösségnek, amely támogat a munkám során és segítséget is nyújt. Ha te is azon gondolkodsz, hogy ezt a munkát választanád, csak egy dologra hívnám fel a figyelmedet, hogy csak is valós tudással a hátad mögött vállalj el egy munkát, mert ha nem tudod megcsinálni, akkor ezt a jó kis közösséget is lejáratod nem csak magad!

 

Ha úgy érzed, hogy ez lenne számodra a tökéletes megoldás, hogy végre elindulj a vállalkozásoddal, csatlakozz az

AVA Mentorprogramomhoz:

(Kattints a képre a részletekért)

 

A cikk írója- Kószóné Papp Ildikó, a Virtuális AsszisztÁsz Virtuális Asszisztens iroda vezetője. “Virtuális Asszisztensként célom, hogy minél több vállalkozást tudjak sikeresen támogatni és általuk saját vállalkozásom fejlődésén is dolgozzak. Munkám során használom az AVA Mentorprogram alatt tanultakat és sikeresen alkalmazom azokat. Büszke vagyok, hogy Virtuális Asszisztens lettem és ez által egy fantasztikus közösség tagja lehetek.” Ahol felkeresheted Ildikót: weboldal: https://www.virtualisasszisztasz.hu/, e-mail: virtualisasszisztasz@gmail.com, facebook: Virtuális AsszisztÁsz