Oldal kiválasztása

Kérdések, kételyek és a kövek, amik segítettek hogy jobb virtuális asszisztens legyek

 

Mikor 2017-ben elindítottam a vállalkozásom tudtam nem lesz könnyű és nagyon sok mindenben változtatnom kell.

Korábban az E-on-nál dolgoztam , majd egy orgonaépítő cégnél.  Mindkét helyen olyan munkám volt,hogy nem nagyon kellett emberekkel beszélnem és ha beszéltem akkor is németül beszéltem az ügyfelekkel.

Számomra az egyik legnagyobb kérdés,félelem, annak ellenére , hogy jó kommunikációs készségem van a kapcsolat építés és az üzleti kommunikáció volt. Nekem semmi olyan előképzettségem nem volt ami, segített volna egy vállalkozás felépítésében és soha nem mozogtam üzleti körökben. Mindezek mellett születésem óta megváltozott munkaképességű vagyok.

 

Az egyik legnagyobb segítség nekem Varga Ida: Üzleti illemtan avagy nyűgözd le az ügyfeled című könyve volt. Ebben a könyvben sok kérdésemre kaptam választ és sokat tanultam belőle. Csak egy pár dolgot szeretnék megemlíteni a teljesség igénye nélkül:

 

  • üzleties megjelenés
  • tárgyalás
  • telefonálás
  • email

 

A könyv nagyon jól felépített csak ajánlani tudom.

 

A másik nagy kérdés, bár lehet ez sokaknak furcsa a Facebook volt. Több okból is nem igazán szerettem idegenkedtem tőle. De miután elolvastam Charla Shih A Facebook kora és Lévai Richárd Hogyan készíts eredményes Facebook hirdetéseket című könyveket másképpen kezdtem gondolkodni. Megláttam és megértettem a Facebook-ban rejlő lehetőségeket, ami számomra is könnyen elérhető. Legyen szó akár kapcsolatépítésről, hirdetésről, vagy segítségkérésről. Külön szeretném megemlíteni a gyors üzenet váltás lehetőségét ingyenesen . Nekem ez egy hatalmas segítség a mindennapokban, mert mint virtuális asszisztens honlap adminisztrátorként tevékenykedem.

 

Szeretek tanulni,mert úgy gondolom, hogy a vállalkozás is olyan, mint az idegen nyelv tanulás mindig van hova fejlődni.

 

Ha úgy érzed, hogy ez lenne számodra a tökéletes megoldás, hogy végre elindulj a vállalkozásoddal, csatlakozz a

2021 téli AVA Mentorprogramomhoz:

(Kattints a képre a részletekért)

 

 

A cikk írója Metz Dániel, aki megváltozott munkaképességűként 2017-ban indította el egyéni vállalkozását. „Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak segítek az üzleti és adminisztrációs feladataik ellátásában, de nagyvállalatoknak is szívesen dolgozom. Stabil német nyelvtudásomnak köszönhetően tudok segíteni a cégeknek a piackutatásban, a német nyelvterületen lévő partnerek, vagy konkurencia felkutatásában.” Ahol Dániel felkereshető facebook: https://www.facebook.com/metzdaniel.hu/ Web: https://metzdaniel.hu/