Oldal kiválasztása

Mérföldkőhöz érkeztünk 2020.12.12-én, amikor is megrendezésre került az Évtervező online workshop, ami egy 5 órás online felületen tartott tréningesemény volt.  Erről szóló beszámolót olvashatsz Lukáts Andi tréner, workshopvezető tollából:

 

Az első alkalom

 

Nagy izgalommal készültem az első online tréningemre, melyet a trénerképző iskola elvégzése után tartottam. Összeállítottam a tréningblokkokat, az anyagot, a feladatokat, és részt vettem egy online tréningtartás-oktatáson is, hogy a lehető legjobban tudjam átadni online felületen is az anyagot. Merthogy egy külön tudomány úgy használni az online felületet, hogy az a leginkább visszaadja a személyes tréning élményét, és ne egy passzív, egyoldalú előadás legyen. Aki úgy gondolja, hogy kirázza a kisujjából, az biztos, hogy nem ásott a mélyére. 🙂 

 

célkitűző workshop tréning Lukáts Andi tréner

Készül a workshop anyaga

 

Mondhatni, hogy mindenre felkészültem, legalábbis azt hittem. ? Természetesen nem volt bakimentes a workshop, a technika megviccelt, pont, amikor a legnagyobb szükségem lett volna a gördülékeny tovább haladásra. Hirtelen végigfutott rajtam a hidegrázás, kivert a veríték, lepergett előttem az egész karrierem, hiszen hirtelen azt sem tudtam, hogy mit csináltam rosszul, miért nem találom azt a létfontosságú gombot, ami elvileg ott kéne díszelegjen az orrom előtt… Ismerős neked ez az érzés? Azt hiszem elfogyasztottam abban az egy percben – ami egy órának tűnt – vagy egy millió energiasejtem. ? 

Végülis sikerült visszavarázsolni a varázsgombot – mint kiderült, csak egy kattintás volt -, és folytattuk a workshopot. 

 

Ez nem is egy Évtervező Workshop!

 

Az Évtervező workshop után Szilvi kolléganőm ízlelgette az esemény nevét és annak fő üzenetét, és kipattant belőle a szikra: ez egy CÉLKITŰZŐ workshop! 

És milyen igaza van! Merthogy amikor én ezt a workshopot megálmodtam, abban akartam segítséget nyújtani, hogy a résztvevők megtalálják az IGAZI céljukat.

És hogy miért volt bennem ez a szándék? Egy rövid történetet elmesélek neked:

Jól viselkedő vállalkozóként én is részt vettem jó pár tervező workshopon, webináron, előadáson. Tervezőfüzetek, munkafüzetek, papírok, jegyzetek garmada volt előttem minden évben, félévben, negyedévben… mint egy robot, úgy terveztem a lépéseket, a feladatokat, a teendőket, hogy elérjem a célomat. Csakhogy egy valami hiányzott mindig: a CÉLOM.  

Az sosem volt az enyém. Mindig egy gyorsan kigondolt valami volt, egy racionális dolog, egy kikényszerített tőmondat. Merthogy muszáj volt valamihez megcsinálni a tervet. És nekem itt volt a bibi: azt sosem mondták meg, hogy mégis hogyan tudom magamból előcsalogatni az IGAZI célomat azon kívül, hogy nézz magadba, hallgass a szívedre. Ezért természetesen az eddigi terveim is mind a kukában landoltak. 

Nem tudták beteljesíteni a feladatukat, miszerint elvezetnek a célomig, mert a célom már akkor sem érdekelt annyira, amikor kipréseltem magamból.  

Tehát rájöttem, hogy mi hiányzik nekem: az, hogy valaki valahogy rávezessen, hogy mi az én célom. De úgy igazán, konkrét feladattal, vagy bármivel. Nem coach-szerűen, hanem konkrétumokkal. 

Egészen a trénerképző iskola motivációs moduljáig hiányzott ez nekem. Akkor, ott tanultunk valamit, ami végre pótolta ezt a hiányomat. Döbbenet volt, és csend, amikor az osztállyal megcsináltuk a feladatot.  

Mindenki rájött, hogy vagy 

  • eddig nagyon rossz irányba ment 🙁 – ez az AHA érzés, a “homlokcsapkodós” 
  • eddig nagyon jó irányba ment 🙂 – ez a valódi megerősítés 

Ez a feladat volt eddigi vállalkozói életem egyik legmeghatározóbb pontja. És “csupán” csak rávezetett, hogy mi az én IGAZI célom.  

Miért van ennek ekkora hatása? 

 

  • Mert ha nem tudod, hogy mit akarsz elérni, akkor nem is tudod megtervezni az oda vezető utat.
  • Mert ha nincs célod, akkor nincs mit cselekedni, elveszettnek fogod magad érezni.
  • Mert ha nem az IGAZI célod felé tartasz, már az elején kifulladsz, elveszted a motivációdat, nem is lesz fontos, sőt, soha nem is volt igazán. Ezért a terved is kuka. 

Vagy, ha végigcsinálod, mert betyárbecsületből is csakazértis megcsinálod, mert a szakértők azt mondták, csalódott leszel a végén. Nem fog semmit jelenteni az, hogy megcsináltad, elérted a célt. Csak egy pipa lesz a többi feladat között. 

 

És hogy mi ez a varázsfeladat, amivel megtudod a saját IGAZI célodat? 

Gyere el a következő Célkitűző Workshopomra, és megtudod! ? 

céltervező workshop tréning Lukáts Andival

Kattints ide a Workshop részleteiért >>

 

A résztvevők által összeállított szófelhő arról, hogy mit visznek magukkal a workshopról: 

Évtervező workshop Lukáts Andival szófelhő résztvevői vélemények

És végül engedd meg, hogy megosszam veled a résztvevők véleményeit magáról a workshopról: 

“A célkitűző feladat volt számomra a legnagyobb AHA élmény. Leesett az állam mikor megláttam, hogy van olyan célom is, ami nem is a jó irányba vezet. Sokkal tisztábban látom céljaim, ezáltal könnyebben tudom tervezni a jövőképet. Jól felépített, interaktív tréning, mely során van alkalmunk egymással megosztani tapasztalatainkat. Ha még most nem tudja valaki, hogy mi az az irány, az a cél, amely energiát ad és hajtómerőként szolgál, az itt megtalálja.”
Vér Petra 


Nagyon jó közösséget hoztál létre magad körül , jó volt köztetek lenni, meghallgatni a többieket, ők hogy látják a jövőjüket. Benne volt a te személyiséged, és át tudtad adni nekünk azt az optimizmust amire most szükségünk van. Ez nagyon sok erőt ad a csapatnak. Felszínre kerültek az igazi célok, szinte láthatatlanul. Még mindig ezek kattog az agyam. Nagyon jók voltak a feladatok, sok mindent kihoztak belőlünk, még ha nem is vettük észre azonnal. Ott kell lenni és kész. Vannak dolgok amiken nem lehet veszíteni, és ez olyan.
V.A. 


“A workshop számomra remek hangulatban telt, tele izgalmas feladatokkal. A kedvenc feladatom rávilágított arra, hogy a sok célom közül, melyik is az a 2 igazi célom, amelyek a racionális elmém mellett a szívemet is táplálják. Korábban folyamatosan dilemmáztam, viszont a feladat segítségével sikerült döntenem, hogy mi lesz a fókusz számomra a 2021-es évben. Hálás vagyok érte, köszönöm Andi!” 
S.Helga 


“Mióta Virtuális Asszisztensként dolgozom, jobban átlátom a hirdetések és a marketing világát. Nem veszek részt minden workshopon, mert egy menő marketing szöveg mögé csomagolt nagy semmit adnak a résztvevőknek. Andi ezzel ellentétben, amit ígér, azt be is tartja. Andi workshopjai érdekesek, színesek, a résztvevők is részesei az előadásának. Az előadások tudást adnak át, élvezhetők, elgondolkodtatok és megdöbbentők. Ajánlom mindenkinek Andi workshopját nagyon hasznos, felhasználható információkat tartalmaz.”
K. Ildikó 


“Jó szívvel  ajánlom a tréninget, ha 

  • jól jön a segítség ahhoz, hogy rendszerbe szedd a szerteágazo gondolataidat
  • szeretnéd megtalálni a valódi és jó céljaidat
  • szeretnéd felismerni és levetkőzni azokat a rossz szokásaidat, amelyek hátráltatnak a céljaid elérésében
  • a didaktikus módszerek helyett a jó hangulatú közös tanulást részesíted előnyben
  • olyan trénertől szeretnél tanulni, aki a VA szakmában már hosszú évek tapasztalatával bír, és azokat önzetlenül megosztja veled a te fejlődésed érdekében”

S.Kriszta


Volt egy képem arról, hogy kb. milyen is lesz ez a workshop, de teljes mértékben túlszárnyalta az elvárásaimat.Az tetszett a legjobban, hogy a feladatokkal, csoport beszélgetésekkel a cél kitalálásához megkaptuk az iránytűt és válaszokat.Mindezt egy vidám csapatban, jó hangulatban. A tervezés lehet ilyen is, nem kell tartani tőle, mindenkinek ajánlom, aki még nem tervezett 2021-re :).
Berni

 

Célkitűző Online Workshop – ahol megtalálod az IGAZI célod.

céltervező workshop tréning Lukáts Andival

Kattints ide a Workshop részleteiért >>

 

Lukáts Andi Vállalkozói és motivációs tréner, szakmai mentor. “Szenvedélyem a segítségnyújtás, az iránymutatás, az életünk megkönnyítése és a saját életcélunk megismerése. Ehhez a küldetéshez hívtam be az életembe a tréneri szakmát. Praktikus és 100%-ban gyakorlati feldolgozás útján tudom előcsalogatni a tudást, mely már most is benned van.”