Oldal kiválasztása

A 2021-es év összegzését olvashatod ebben a cikkben munka és vállalkozói, valamint egy kis magánjellegű szempontból.

AVA – Aktív Virtuális Asszisztens

Mentorprogram

Januárban rögtön belecsaptunk a Virtuális Asszisztens Mentorprogramba, mely számomra is fejlődést hozott a koncepciót illetően. Átdolgoztam az elméleti anyagokat (mind a 6 modult), létrehoztam egy szinte automatikus rendszert, melyen keresztül a mentoráltak megkapják az anyagokat, és beállítottam a modulok feldolgozási ritmusát, mely alapján haladunk a 3 hónapban.

2021-ben is 3 AVA Mentorprogram indult: 

  1. téli – januártól március végéig
  2. tavaszi – árpilistól június végéig
  3. őszi – szeptembertől november végéig

Összesen 13 elszánt virtuális asszisztens mentorált végzett 2021-ben, immár a mentorprogram 4. évadában.

Workshopok, előadások

Mivel 2020-ban tréneri képesítést szereztem, és kitanultam az online tréningek tartását is, így 2021-ben nagy lelkesedéssel indítottam el a workshopok szervezését.

Összesen 9 workshopot tartottam vállalkozói, virtuális asszisztensi, önismereti, célkitűző és canva témákban. Ezek mind bő fél napos intenzív workshopok voltak, online felületen, profi tréningeszközökkel és helyenként szakértő előadóval.

9 online előadást tartottam az AVA Univerzum zárt facebook csoportomban, melyek egyenként 1 órásak. Így már a videótárban lévő visszanézhető előadások száma 40-re nőtt. Mind 1 órásak – úgy tűnik, nem tudok rövidebben előadni… 🙂 Egyébként a 2021-es évben visszafogottan tartottam élő előadásokat, ez leginkább személyes okok miatt volt, de amikor visszatértem, mindig éreztem, hogy valójában hiányoztak nekem a rendszeres, kétheti előadások.

Augusztus végén rendeztem egy 5 napos ingyenes kihívást: “Iránytű kihívás” címmel. A célunk az volt, hogy az őszi visszatérésre minden csatlakozó irányba álljon, ezért a kihívás íve ez volt: Alapozás, Döntéselőkészítés, Iránytű és Indulás. Remek csapat gyűlt össze, nagy felismerések születtek a kihívás alatt.

Online termékek, konzultációk

Alapjaiban nem fejlesztettem az online termékeim anyagán, mert azok egy nagy ráncfelvarráson estek át 2020-ban, a covid miatt. Mivel alapvetően a kezdő tanfolyamom egy egynapos személyes tanfolyam volt, ezért annak online-osítását a 2020-as márciusi karanténhelyzetben át kellett alakítanunk. Így született meg a Hogyan indulj el a virtuális asszisztens üzleteddel? – kezdő alapozó online tanfolyam, melynek két csomagja különböző bónuszokat tartalmaz.

Az ebookom is maradt a szintén 2020-ban átdolgozott kiadás (a 2018-as első kiadás “A nagy VA-BOOM” nagytestvére), melyhez akkor a tartalomfrissítésen kívül megvalósító munkafüzetet és két tervező füzetet is készítettem.

Mindkét terméket szerették a vásárlók, ez a két termékem abszolút passzív jövedelem, hiszen automatizált, bárhányszor értékesíthető, ún. dobozos termékek.

Online konzultációk is voltak bőven, bevezettem a több alkalmas bérletet is, ha nagy témáról lenne szó, ne kelljen megszakítani a folyamatot. Így 2021-ben már nemcsak 1 alkalmas 60 perces konzultációkat, hanem 3 x 60/90 perceseket is lehetett nálam foglalni.

Nagy fejlesztés volt viszont, hogy 2021 szeptemberében bevezettem a bankkártyás fizetést ezekre a termékekre (és természetesen a workshopokra is) , melyre már egy éve vágyakoztam. Innentől kezdve éreztem az abszolút passzív jövedelem varázsát, hiszen a számlázás, a termékekhez való hozzáférés, a fizetés mind-mind automatizáltan történik.

Büszke vagyok arra, és nagy eredménynek könyvelem el, hogy ezt a fejlesztést egyes egyedül csináltam: a rendszerek megkeresésétől kezdve az automatizmusok installálásáig. A mai napig hibátlanul működnek. 

Nincs más hátra, mint 2022-ben fejleszteni az automatizmusokat! 😉

Események, találkozók

Tavaly a covid helyzet miatt sajnos csak 1 személyes mentorprogram záróünnepséget tudtunk tartani augusztus végén, mindegyik turnussal online kellett megtartanunk. Viszont az AVA történetében először voltunk össznépi kiránduláson tavasszal, amit az egyik mentoráltam vezetett, mint tapasztalt túrázó. Szuperül éreztük magunkat, határozottan meg kell ismételnünk idén is!

Több kép is készült, azokat az Univerzum fb csoportban nézheted meg, ha szeretnéd. 🙂

Vállalkozóként…

No, ez volt a keményebb dió 2021-ben. A bűvös 7-es megint hatalmába kerített, meg még sok minden más is, szóval vállalkozóként elég nagy kérdőjelek jelentek meg nálam tavaly. No nem a tekintetben, hogy jó felé haladok-e, hanem, hogy hogyan kell ezt a vállalkozósdit egyensúlyba hozni a magánéletemmel. Erre nem találtam meg a megfelelő válaszokat. Erről szólt tulajdonképpen a tavalyi évem (és még talán nincs is vége), hogy visszataláljak önmagamhoz, és ne csak mint vállalkozó létezzem, hanem mint anya, társ, nő, saját magam, testvér, gyermek, barátnő… nekem ez a mérleg csak egyoldalon billegett, a vállalkozói énem akkora súlyt kapott az előző 5 évben, hogy kiszorított szinte minden mást.

Persze az sem segített – és talán ez volt (van) a legnagyobb súlyú teher -, hogy egyedülálló anyaként rajtam a “világ szeme”, vagy én tartom el magunkat, vagy senki. Viszont ez nem megy a végtelenségig, hiszen csak nőből vagyok, női energiákkal működöm, ami nem a család pénzügyi fenntartására vágyakozik feltétlenül. Illetve nem arra, hogy egyedül az enyém legyen ez a szerep és a hozzá tartozó iszonyú nyomás. Mondhatnám, hogy rendeltetésszerűen jött a céltalanság, az érzelmi biztonságra való sóvárgás, a saját magam keresése (ki vagyok én a vállalkozói létem nélkül), a bolyongás a két énem között: vállalkozó vs. személyes én.

2021 számomra a változás és az önfejlesztés éve volt. Sokkal nagyobb arconcsapásokat kaptam vállalkozóként, mint eddigi éveimben bármikor, amitől több hétig megrészegedve, külföldre – mondhatnám, hogy elszökve innen, csak ne ezt a mérgezett levegőt szívjam! – szaladva próbáltam feldolgozni és tanulságokat levonni.

Még nem értem ennek az útnak végére, lehet, hogy nem is fogok soha, mert azt határozottan állítom, hogy balansz a klasszikus értelmében nem létezik, valami mindig hangsúlyosabb lesz. Nem is erre kell törekedni, hanem a nagy kilengések csitítására. Arra, hogy ne legyen nagyon fent, és nagyon lent, mert az teljesen felemészti a lelket, energiát, az egész lényünket.

Magánemberként…

Már 2021 első napjaiban éreztem, hogy ez az év más lesz. Valami nem stimmelt bennem. Éreztem, hogy változás készülődik bennem, háborgott az egóm, a lelkem, szinte minden sejtem lázadt a külvilág ellen, és bújt vissza a belső énembe. Ennek köszönhetően remekül bebetonoztam magam a saját kis erődítményembe, a szűk családon kívül nem nagyon találkoztam senkivel. Nem vágytam rá, sőt. A “mindenki hagyjon békén, köszi, remekül elvagyok a sorozataimmal és a jógaprogramommal” érzés volt jellemző rám. Erre még a decemberi covid fertőzésem is rátette a koronát (háhá, milyen jó kis szójáték, de tényleg, szó szeirnt koronás lettem).

Egy valamit azonban csak ennek az évnek köszönhetek: talán még soha, de tényleg soha nem fordultam ennyire önmagam felé, mint 2021-ben. Épp ideje volt: 40 éves is lettem. 🙂

Szóval, ha te fiatalabb vagy most, akkor azt mondanám neked, hogy ne várj eddig, tessék magaddal is foglalkozni, mert megbosszúlja majd ez magát…. ha pedig te is a 80’as évek szülötte vagy, akkor meg épp itt az ideje, még nem késő…

Azért csak nem bírtam magammal tanulás terén, és februárban belekezdtem a vezetői mestertréner képzésbe, amit sikeresen el is végeztem, majd novemberben Theta Healing konzulensi tanfolyamot végeztem, ami szó szerint sorsfordító élmény volt az életemben.

Bevezettem a rendszeres mozgást: jóga és zumba formájában heti 3-4szer.

Megengedtem magamnak, hogy rendszeresen masszázsra járjak, mert a sok ülőmunka letette névjegyét a nyakam-vállaim területére.

Nyáron hipp-hopp Ausztriában találtam magam a hegyek között, ahova már rég vágytam nem csak télen, hanem zölden is látni a hegyeket, a kristálytiszta tavakat, és feledhetetlen élmény volt július közepén havas mezőkön 8 fokban sétálni és Apfelstrudelt enni. Azóta is visszahúz a szívem. <3

Nem bánom, hogy vége a 2021-nek, nincsenek elvárásaim 2022-vel kapcsolatban: jöjjön az, aminek jönnie kell – csak kedvesen, könnyedén és gyengéden jöjjön. 🙂

A cikk írója Lukáts Andrea – Az Adminisztrátor Virtuális Asszisztencia vezetője, az AVA-Aktív Virtuális Asszisztens képzési rendszer alapítója, szakmai vezetője. “2013-ban kezdtem el itthon, Magyarországon Virtuális Asszisztensként tevékenykedni. Azóta is egyre sikeresebb VA vállalkozásomat vezetem, melynek keretén belül 2018-ban már csapattagjaimmal együtt egyre több bátor vállalkozónak segítjük mindennapi munkáját. Célom, hogy a magyarországi leendő vagy kezdő VA-knak segítő kezet nyújtsak oktatóanyagaimmal, workshopjaimmal, írásaimmal és az évek során megszerzett tapasztalataim, tudásom átadásával.” Legyél Te is AVA!

ÉRDEKEL A VIRTUÁLIS ASSZISZTENCIA, DE NEM TUDOD, HOGY EZT HOGYAN IS TUDNÁD ÁTÜLTETNI A GYAKORLATBA?

JELENTKEZZ A HOGYAN INDULJ EL A VIRTUÁLIS ASSZISZTENS ÜZLETEDDEL? ONLINE ALAPOZÓ TANFOLYAMOMRA, AHOL MINDENRE VÁLASZT KAPSZ, SŐT! 100%-OS GYAKORLATI TUDÁST ÉS MŰKÖDŐ TECHNIKÁKAT A VIRTUÁLIS ASSZISZTENS VÁLLALKOZÁSOD BEINDÍTÁSÁHOZ!

EXTRÁKKAL, BÓNUSZOKKAL!

Tovább a tréning részleteihez és a jelentkezéshez >>

Lukáts Andrea Virtuális Asszisztens mentorprogram