Oldal kiválasztása

Egy vállalkozó is ember, ezért sosem mondom azt, hogy egy vállalkozás indításához kizárólag üzleti tudásra van szükség. Sőt, tapasztalatból tudom, hogy ha magamon fejlesztek készségeket, önismeretre koncentrálok és fejlődök mint ember, sokkal könnyebben és messzebbre jutok a vállalkozásommal.

Üzleti és önfejlesztő könyvajánlómat olvashatod ebben a cikkben, melyek segítenek neked.

 

Timothy Ferriss – 4 órás munkahét

 

Legelőször ezzel a könyvvel találkoztam, amiben nyíltan szót ejtenek a virtuális asszisztensekről. Nem is csak szót ejt benne a szerző, hanem egy egész vállalkozást rájuk építve mutatja be annak működését. Talán 2017-ben olvastam ezt a könyvet, amit időnként azóta is fellapozok.

Tim rendkívül gyakorlatiasan mutatja be egy szabadúszó, jól működő cég működését, melynek mindenki fontos szereplője: ő mint cégvezető éppúgy, mint a virtuális asszisztensei – akik nélkül nem tudná ezt a szabad életformát fenntartani.

Miért érdemes elolvasnod?

  • Vállalkozóként: megismerheted, hogy mi mindenben segíthet neked egy virtuális asszisztens (VA)
  • Leendő VA-ként: tágabb képet kapsz egy vállalkozó észjárásáról, hogy neki mik a fontos szempontok, mik az elvárásai és milyen módon tudod a leendő vállalkozó ügyfeleidet támogatni.

 

Könyv: 4 órás munkahét (Timothy Ferriss)

 

Jelenleg két linket találtam, ahol raktáron tartják ezt a könyvet: 1. eMAG: https://www.emag.hu/4-oras-munkahet-uj-bovitett-kiadas-uk | 2. Könyvneked.hu: https://www.konyvneked.hu/timothy-ferris-4-oras-munkahet-uj-bovitett-kiadas

 

Gary Keller & Jay Papasan – Az 1etlen dolog

 

Multitaskingolók alapkönyve. Jelen! 🙂

“Mi az az egyetlen dolog, amit most megtehetek, és aminek az elvégzésével minden más könnyebbé vagy feleslegessé válik?” – most írd fel magadnak ezt a varázskérdést, és kezdd ezzel minden munkareggeledet.

A könyv ennél azonban sokkal többmindent tartogat a számodra. Rendezi a gondolat- és teendőkáoszt a fejedben, mely mindig túlpörgeti az agyadat, majd a legváratlanabb pillanatban lefagyaszt, és végül nem jutsz előrébb egy milimétert sem. Ismerős? Gondolattisztíó hatása van, ezért annak ajánlom legfőképpen, aki úgy érzi magát, mintha állandóan 239 oldal lenne megnyitva az agya internetböngészőjében… Hölgyek, kérjétek ezt magatoknak Karácsonyra. 😉

 

Az EGYETLEN dolog | Lovász Attila

 

Itt tudod megrendelni: https://pongor-uzleti-konyvek.hu/gary_keller_es_jay_papasan_az_1etlen_dolog_581

 

Gabrielle Bernstein – Az Univerzum mindenben támogat

 

Oh yeah! – ez volt a reakcióm, amikor megláttam ezt a könyvet. És nem alaptalanul! Annyira nem, hogy ez a cím ihlette a facebook csoportom nevét: AVA Univerzum.

Nagyon fontos a belső biztonság, főleg, ha vállalkozóvá akarsz válni és eddig csak alkalmazotti pozícióban dolgoztál. Ahogy elhagyod a biztonságot nyújtó fészket, úgy kerít hatalmába a bizonytalanság érzése. Mi lesz most? Honnan fogom tudni, hogy jól csinálom? Hogy lesz bevételem? Meddig lesz bevételem? Mi van, ha elmennek az ügyfelek? Hogyan szerzek újakat? Stb, stb, stb….. Hidd el, ismerem a hirtelen jött szabadság vizes lepedőjét…

Viszont, ha alapvető biztonságérzetet akarsz teremteni a hirtelen jött szabadságérzés mellé, akkor ezt a könyvet javaslom. Megtudod, hogy hogyan érezd magad biztonságban, és bízz az életben, bármi is történik – ígéri a könyv, és nekem meg is adta.

Spirituális, de mégis az emészthető formája. Ez is újraolvasós. 😉

 

 

Az Édesvíz kiadótól szuper áron meg tudod rendelni: https://edesviz.hu/konyvek/onfejlesztes/az-univerzum-mindenben-tamogat

 

És végül, de nem utolsó sorban az örök kedvencem:

 

Marisa Peer – Rendíthetetlen önbizalom

 

OMG! Én tuti, hogy ezt a könyvet tenném kötelező olvasmánynak az általános iskolában! Önbizalmunk a béka s….e alatt található, ez sajnos általános állapot az emberek körében, különösen a magyarokban tapossák le már kisgyerek kortól a velünk született egészséges önbizalmunkat. Emésztgessük egy kicsit ezt a szót: ÖNBIZALOM. Mi is ez? Ez egy olyan magabiztos állapot, melyben saját magadban vagy 100%-ban biztos. Bizalmat szavazol magadnak, hogy úgy vagy jó, ahogy vagy, elég vagy, eleget tudsz, elég szép vagy, elég jó vagy az ügyfélszerzéshez, elég jó vagy a párkapcsolatodhoz, elég jó vagy szülőként…tehát van önbizalmad. Bízol magadban. És ezt ki is tudod mutatni a nagyvilágban munkavállalóként, vállalkozóként, szülőként, virtuális asszisztensként… Te hogy állsz ezzel az önbizalom kérdéssel? 

Tök véletlenül találkoztam ezzel a könyvvel, egy kis kiadó vezetőjével láttam interjút, melyben pont erről az újonnan megjelenő könyvről beszélt. Igazából nem is tudom, hogy miért rendeltem meg, mert nem ez volt a fő téma abban az interjúban, de valahogy mégis vitt a kezem a Megrendelem gomb felé… aztán nem is olvastam el rögtön.

Amikor sorrakerült, olyan alázattal vágott fejbe az egyszerűségében és az alapigazságokban rejlő nagysága, hogy szinte el sem hittem, hogy ez nem lett itthon bestseller. No – gondoltam -, de majd én jól elterjesztem, mert ha rám ilyen atomi hatással volt, akkor biztos, hogy másra is így lesz.

Be is vezettem a virtuális asszisztens mentorprogramom 1. moduljának kötelező olvasmányaként. Imádják a mentoráltak. 🙂

 

Könyv: Rendíthetetlen önbizalom (Peer Marisa)

 

Többek között a kiadónál is meg tudod rendelni: https://konyvaruhaz.corleonis.hu/konyvek/ajandekotletek_minden_alkalomra/pszichologia_onfejlesztes_161/rendithetetlen_onbizalom

 

Neked van kedvenc könyved? Gyere a facebook csoportunkba, és oszd meg velünk #kedvenckönyvem jeligével.

 

A cikk írója Lukáts Andrea – Az Adminisztrátor Virtuális Asszisztencia vezetője, az AVA-Aktív Virtuális Asszisztens képzési rendszer alapítója, szakmai vezetője. “2013-ban kezdtem el itthon, Magyarországon Virtuális Asszisztensként tevékenykedni. Azóta is egyre sikeresebb VA vállalkozásomat vezetem, melynek keretén belül 2018-ban már csapattagjaimmal együtt egyre több bátor vállalkozónak segítjük mindennapi munkáját. Célom, hogy a magyarországi leendő vagy kezdő VA-knak segítő kezet nyújtsak oktatóanyagaimmal, workshopjaimmal, írásaimmal és az évek során megszerzett tapasztalataim, tudásom átadásával.” Legyél Te is AVA!

ÉRDEKEL A VIRTUÁLIS ASSZISZTENCIA, DE NEM TUDOD, HOGY EZT HOGYAN IS TUDNÁD ÁTÜLTETNI A GYAKORLATBA?

JELENTKEZZ A HOGYAN INDULJ EL A VIRTUÁLIS ASSZISZTENS ÜZLETEDDEL? ONLINE ALAPOZÓ TANFOLYAMOMRA, AHOL MINDENRE VÁLASZT KAPSZ, SŐT! 100%-OS GYAKORLATI TUDÁST ÉS MŰKÖDŐ TECHNIKÁKAT A VIRTUÁLIS ASSZISZTENS VÁLLALKOZÁSOD BEINDÍTÁSÁHOZ!

EXTRÁKKAL, BÓNUSZOKKAL!

Tovább a tréning részleteihez és a jelentkezéshez >>

Lukáts Andrea Virtuális Asszisztens mentorprogram